Om Atlas Advokater

Atlas Advokater är en ung och modern advokatbyrå som har haft en spännande utveckling och som har vuxit stadigt alltsedan starten 2017. I dagsläget är vi sex advokater, fem biträdande jurister, en kontorschef och en juristassistent. Vårt huvudkontor är beläget i fina lokaler på Kungsholmen, i närheten av Stockholms tingsrätt, och vi har ett filialkontor i nya lokaler i centrala Nyköping.

Atlas Advokaters delägargrupp består av tre advokater som alla leder varsitt team med olika inriktningar. På den affärsjuridiska avdelningen är vi två advokater och två biträdande jurister. Vi arbetar främst med tvistlösning inom bland annat entreprenad, fastighets- och  hyresrätt samt skadestånd.

Vem söker vi och vad vi erbjuder

Vi söker nu en eller två juriststudenter som vill bli vår(a) ny(a) praktikant(er) på den affärsjuridiska avdelningen. Praktiken är på heltid under 10 veckor på vårterminen och oavlönad. Som praktikant kommer du att bistå avdelningens advokater med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar, förslag till skrivelser, brev och avtal samt skriva artiklar för marknadsföring. Vi ser gärna att du är på plats kontoret, även om möjlighet att jobba distans givetvis finns.

Vi söker i första hand dig som är intresserad av tvistlösning och affärsjuridik. Tycker du dessutom att det är roligt att jobba med sociala medier och marknadsföring  och vill vara delaktig i avdelningens utveckling är detta något vi ser positivt på, eftersom vi befinner oss i en expansiv fas. Ett krav att du har läst processrättsterminen. Kanske läser du fördjupningskurs med arbetsplatsanknutna studier eller skriver uppsats och vill kombinera skrivandet med praktik?

Då vi är en mindre avdelning lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas och kunna utvecklas i rollen som praktikant är det viktigt att du är bra på att arbeta med människor, är nyfiken, självständig, noggrann, ordningsam och – inte minst – ser en framtid som verksam jurist inom tvistlösning och affärsjuridik. Vi ser positivt på kreativitet och initiativtagande och värdesätter ditt engagemang för såväl byrån som för våra klienter.

På Atlas Advokater erbjuds du praktik på en byrå med en trevlig och familjär stämning.

För att ansöka om tjänsten som praktikant på Atlas Affärsjuridiska avdelning ber vi dig skicka in CV, personligt brev, betyg och eventuella för praktiken relevanta intyg och referenser till advokat Marcus Jonsson Engstrand; marcus@atlasadvokater.com. I ditt personliga brev ser vi gärna att du motiverar varför du vill göra praktik hos oss, vilka förväntningar du har på praktiken och vad du kan bidra med. Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna.

Vill du veta mer om oss Atlas Advokater och den affärsjuridiska avdelningen kan du dels läsa mer här på vår hemsida, dels besöka våra Instagramsidor: https://www.instagram.com/atlasadvokater/ och https://www.instagram.com/atlasaffarsjuridiska/.  

Vi ser fram emot din ansökan!